lørdag 31. mai 2014

Brikkevev-mønster med vaiasjoner.

Brikkevev mønster med variasjoner.
***

Mange skriver bokstaver på brikkene for å holde orden på hull og mønster.  I brikkeveving er det noen systemer som har bokstaver på venstre siden andre på høyre, hva som er rett eller galt er en diskusjon som jeg ikke tar.
Ikonet vist på en del av mønstrene skal forstås slik at hvis en sitter i stolen og vever så er i dette tilfellet bokstavene på høyre side av brikkene.  Hvis du har tredd mønsteret i brikker med bokstavene på andre siden vil det bli feil i vevingen.  Bokstavene sier også i mange tilfeller noe om brikkenes startposisjon.
Alle mønstrene i denne posten er byttet ut og med nye ikoner.


søndag 11. mai 2014

Vevd bånd inspirert av de reisende.

Ble litt inspirert av en diskusjon på Facebook om hvilke bunad en skulle/måtte velge. Det er liksom litt enkelt hvis hele slekta kommer fra ett lite område, men en del har en tilhørighet (noen vil si mangel av) som passe midt mellom alle steder. Mange pga de har flyttet ofte, andre fordi de er av de reisende slekter.

Her er et bånd inspirert av de veifarende. Grønnfargen representerer jorden og engene. Det blå er himmelen og det røde er veien eller for den saks skyld hjulet som går/triller gjennom det hele.

100% ull og 2cm bredt.

tirsdag 6. mai 2014

Ny hårvippe i lillatoner

Ny hårvippe i lillatoner, i tradisjonelt mønsker.
Ca 2 bredt og 100% ull.